Informasjon fra rådgiverne

Informasjon om søknad til studieplass -samordna opptak!

Vi harforsøkt å lage en beskrivelse av søkeprosessen på samordna opptak.
(hadde tenkt å orientere om dette i de ulike vg3 klassene, men så ble skolen stengt )

Gå inn på https://www.samordnaopptak.no/info/

Velg: søk her

Du kommer da inn på forsiden med diverse informasjon, skal du søke trykker du på: logg inn

Velg en av påloggingsmetodene.

Du kommer til forsiden av søknaden, skal du søke studieplass trykker du: søk her

Øverst på siden (1) står det nå: Legg til studier Her velger du de studiene du vil søke på, trykk velg på høyre side. På venstre side er det søkemuligheter, dersom du f eks vil se alle studiene som finnes på UiA, søker du på UiA osv.

Fristen for å registrere studieønsker er 15 april. Du kan for øvrig endre rekkefølgen/prioriteringen helt frem til 1 juli, så lenge de er registrert på søknaden innen 15 april.

På høyre side ser du fremdriften i søkeprosessen.

Når du har valgt de studiene du vil søke på trykker du videre (nederst på høyre side).

På denne siden (2) kan du prioritere rekkefølgen på studiene (kan endres frem til 1 juli), trykk videre.

Neste side (3) viser utdanningsbakgrunn, for de fleste er det Norsk videregående skole, trykk videre.

På neste side (4) står det Se over og send inn. Sjekk at søknaden er slik du ønsker, og trykk send inn.

På siste side står det Takk for søknaden (den er registrert)

Siden du nå kommer til viser søknaden, med dine registrerte ønsker. Trykk på -se hva du må dokumentere, og fyll ut disse rubrikkene.

Når det gjelder første rubrikken om – laste opp dokumentasjon vil dere som har gått et ordinært vg1, vg2 og vg3 løp ikke trenge å laste opp noe dokumentasjon, det gjøres av skolen når dere har fått sluttvurdering til våren (juni). Dere må for øvrig sjekke at det står elektronisk vitnemål på søknaden, i slutten av juni. Dere som har tatt fagbrev, eventuelt har annen skole historikk bør sende inn dokumentasjon, se forklaring i rubrikkene.

Utdanningsbakgrunn: For de fleste av dere gjelder det at dere får vitnemål i løpet av våren.

Hilsen rådgiverne        Ta kontakt ved behov!

Marianne           90694889          Mikkelsen, Marianne <marianne.mikkelsen@setesdal.vgs.no>

Trond               90995292          Trond Haugom <trond.haugom@setesdal.vgs.no>