Velkommen som ny elev ved gullsmedlinja i Valle!

Gratulerer med inntak til vg 2 design og gullsmedhåndverk. Her kommer viktige informasjoner om oppstart av skoleåret og innflytting til hybelbygget:

Hvor skal du bo?

Alle nye elever får garanti om plass på kommunalt hybelbygg som ligger 300 meter fra skolen. Hyblene er utstyrt med seng, skap, skrivebord m/hylle og skuffer, eget bad med dusj og gulvvarme. Du deler et fult utstyrt kjøkken med dem som bor i samme etasje.

Hybelbygget har kommunalt tilsyn du kan ringe til døgnet rundt. Alle fellesarealer blir vasket av kommunalt tilsatte men du går du inn i en felles ordning med enkle ryddeoppgaver. Husleien er på ca. 3200,- og inkluderer både strøm, internett og tilsynstjenester. Leiekontrakt får du ved innflytting eller ved å gå på kommunens hjemmeside på lenken «skjema».

Du kan flytte inn på hybelbygget fra fredag 13. august på ettermiddagen. Det er viktig at du ringer  kontakt på tilsynstelefonen 9700 3800 for å varsle ca. ankomsttid denne helga. Skolestart ved vår avdeling er 17. august kl 0900.

Økonomi

Når du har takket ja til skoleplass, kan du søke om støtte/borteboerstipend fra lånekassen. Gjør det så tidlig som mulig, da får du utbetalt støtten rett ved skolestart.

Opplysninger

Dersom du har viktig opplysninger om din tidligere skolegang bør skolen få vite det. Vi er opptatt av at du lykkes som elev og trenger all nødvendig informasjon fra deg, dine foresatte eller fra andre instanser. Dette gjelder særlig dokumenterte skolevansker.

Utstyr

Du må gjerne ta med deg egen PC fra tidligere skolegang, men den kan ikke meldes inn i vår domene. Til undervisningsformål bruker du våre egne bærbare PCer der vi har lagt inn de programmer vi bruker i undervisningen. Programmene er lisensbasert og kan ikke legges inn på andre enn våre egne maskiner.

Skolen har kjøpt inn en startpakke med verktøy til deg som begynner som ny elev på vg 2. Allikevel må du ha med deg noe utstyr vi har prøvd å liste opp nedenfor:

Dette bør du ta med når du kommer til Valle:

-     Skriveblokk

• Linjal
  • Vinkelhake
  • Papirsaks
  • Teip
  • Papirlim (stift) og lynlim (liten tube)
  • Blyantspisser
  • Viskelær
  • Blyantsett: hardhet 4B, HB, 2H, 4H
  • Tegne- og skisseblokk
  • Fargeblyantsett (akvarell, for eksempel Faber-Castell Watercolour pencils), minst 12 farger (må inneholde svart og hvitt) + gull og sølvfarge
  • Tusjpenn sett, vannfast, tykkelse 0.1, 0.3, 0.5 og 0.7
  • En god og nøyaktig passer (for eksempel Linex 770)
  • Lighter (til å tenne gass ved arbeidsbenken)
  • Skjærekniv med blad som kan knekkes (f. eks. Olfas Kniv)
  • PC: skolen har egne bærbare PC er
  • Enkel lås til garderobeskap
  • Verktøykasse (se bilde under)

-      2 stk billige akvarellpensler (disse bruker vi i arbeidssal)

-      ta gjerne med din egne tegneblokk (A4, 220g/papir) og skisseblokk

(A4, 60g/papir).

• minnepenn

Frilufts- og sportsutstyr

Valle ligger i vakre Setesdal og vi ønsker å legge til rette for aktiv bruk av fritid, ute og inne. Skolen betaler abonnement for treningssenteret.

Hybelbygget

Det er lurt å ta med seg egen overmadrass (mål for madrassen er 90 x 200) og dusjforheng. Du kan også ta med deg litt personlig utstyr om du ønsker det.

Vi har fått tilsatt en voksen person som skal arrangere kurs i «matlaging for hybelboere». God kosthold er et viktig anliggende for oss.

Skaff deg en verktøykasse av denne typen:

VIKTIG: Det er lurt å merke sitt utstyr med tusjpenn eller på annen måte.

Mer info om skolen på www.gullsmedskolen.no og www.bligullsmed.no

Hjemmesiden er under omlegging og vi prøver å oppdatere den i løpet av sommeren.

Bruk emneknaggen #bligullsmed på Instagram for å se bilder elevene våre har tatt.

Skulle du ha flere spørsmål er det bare å ta kontakt med meg på 94 50 69 51.

Da er det bare å ønske lykke til med en god ankomst i Valle og et godt og coronafritt skoleår.

Ewald Assmann (Avdelingsleder)